Het aanbod van Thuispedagoog

Thuispedagoog biedt opvoedingsondersteuning en kindercoaching aan in de gemeente Arnhem. Als je graag meer informatie wilt over mijn aanbod, neem dan eens een kijkje op de site. Hier vind je de 3 vormen van begeleiding, namelijk opvoedhulp aan huis, kindercoaching en workshops en trainingen en kun je op zoek gaan naar de ondersteuning die bij jouw gezin past! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn. 

Opvoedhulp aan huis

Wanneer er binnen jullie gezin regelmatig situaties ontstaan die zorgen voor stress, ruzies, verdriet en spanning, dan kan het zijn dat je als ouder even niet meer weet hoe je hiermee om moet gaan. Het kan dan prettig zijn om iemand van buitenaf te laten meekijken naar de problemen die er spelen. Om even je verhaal kwijt te kunnen en tips en adviezen te krijgen om positieve verandering te brengen aan jullie thuissituatie. Thuispedagoog biedt opvoedhulp aan huis. Door de gesprekken bij gezinnen thuis te voeren, kan ik beter observeren en ervaren wat de kern van het probleem is. Zo kan ik een compleet beeld vormen van de situatie en kan ik jullie een op maat gemaakt hulpplan aanbieden in jullie eigen vertrouwde omgeving. Mijn uitgangspunt hierbij is dat de opvoedhulp persoonlijk is, dat jullie je gehoord voelen en dat de tips praktisch genoeg zijn om ze de volgende dag meteen te kunnen toepassen. Samen werken we er dan aan om de rust en het plezier weer terug te krijgen binnen het gezin.

Voor jonge kinderen kun je denken aan opvoedvragen omtrent eetproblemen, slaapproblemen, driftbuien, peuterpuberteit, niet willen luisteren, moeilijk corrigeerbaar gedrag of jaloezie t.o.v. hun broertje of zusje. Ook wanneer er sprake is van een (v)echtscheiding kan Thuispedagoog helpen. Het kan in zo’n situatie erg lastig zijn om de behoeftes van de kinderen voor ogen te houden. Thuispedagoog kijkt dan met jullie mee vanuit het perspectief van jullie kind. Zijn jullie een gezin met al wat oudere kinderen (8 jaar en ouder)? En spelen er problemen zoals onzekerheid, problemen op school of moeite met sociale situaties, dan kan één op één kindercoaching soms beter passen. 

Kindercoaching

Thuispedagoog biedt coaching aan kinderen en jongeren die even niet lekker in hun vel zitten. Dit kan bijvoorbeeld komen door leerproblemen, gedragsproblemen en onzekerheid, maar ook spanningen thuis of op school kunnen hieraan bijdragen. Als ouder wil je je kind dan graag helpen weer gelukkig te worden, maar dit kan toch best lastig zijn. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar lijkt het niet voldoende te helpen. Of misschien laat jouw kind jouw hulp ook helemaal niet toe. Het kan dan erg fijn zijn om iemand van buitenaf in te schakelen voor extra ondersteuning. Als thuispedagoog ga ik dan samen met jouw zoon of dochter een coachingstraject aan om ervoor te zorgen dat hij/zij weer beter in zijn/haar vel gaat zitten.

Wanneer ik een coachingstraject aanga, is mijn uitgangspunt dat kinderen mij vertrouwen en dat zij zich veilig genoeg voelen om zich open te stellen in de gesprekken. 

Hoe gaat het in zijn werk? Als je je zoon of dochter aanmeldt voor kindercoaching, maak ik ten eerste graag kennis met jullie als gezin om jullie kanten van het verhaal te horen en te bepalen welke problemen er spelen. Na het kennismakingsgesprek maak ik een begeleidingsplan en bepaal ik welke methode er zal worden ingezet om jullie kind zo goed mogelijk te ondersteunen. De daaropvolgende gesprekken zullen één op één met jullie kind zijn, op school of thuis. Indien gewenst kan er een tussentijdse evaluatie plaatsvinden met ouders erbij. Aan het einde van het coachingstraject is er een terugkoppelingsgesprek waarbij we gezamenlijk terugblikken op het traject en waarbij we kijken naar de vooruitgang die is geboekt. Indien nodig bied ik jullie als ouders ook tips en adviezen aan, zodat jullie na het traject ook de juiste handvatten hebben om jullie zoon of dochter te ondersteunen waar nodig.